przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lody jogurtowe

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 6 żółtek
- 3 szklanki jogurtu naturalnego
- 10 dag cukru
- 0,5 kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych porzeczek, czarnych jagód)
- wiórki kokosowe do przybrania

Opis przygotowania:
Żółtka ubić na parze z cukrem na puszysty krem. Następnie ostudzić i wymieszać z jogurtem. Owoce zmiksować i połączyć z masą jogurtową. Przełożyć do specjalnej formy do lodów lub miski metalowej, przykryć i zamrażać 12 h. Lody podawać jako deser, ze świeżymi owocami, bakaliami, bitą śmietaną lub kremem albo bez tych dodatków posypane wiórkami kokosowymi.
Przepis czytano już 4824 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin