Lody kokosowe |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 200 ml mleka kokosowego
laska wanilii/ cukier waniliowy
10 dag cukru
500 ml kremówki 33%
|
Opis przygotowania: Mleko podgrzać z cukrem i wanilią. Gotować, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Wyjąć laskę waniliową. Ubić śmietanę, wymieszać z masą kokosową. Przełożyć na ok. godzinę do zamrażalnika. Wyjąć z zamrażalnika i rozmieszać trzepaczką. Ponownie przełożyć do zamrażalnika. Czynność powtarzać aż masa całkowicie się zamrozi i będzie miała kremową konsystencję. Przełożyć do pucharków. |
|
|
Przepis czytano już 5145 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |