przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lody malinowe

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 l malin
- 50 dkg cukru
- 1.25 l wody
- 0.5 łyżeczki soli

Opis przygotowania:
Ze świeżych malin wycisnąć sok. Zagotować wodę z cukrem i solą, a skoro przestygnie, zmieszać ją z sokiem i zamrozić. Tym sposobem można robić również lody z poziomek, porzeczek i wiśni. W niedostatku świeżych jagód - można użyć soków. Najlepsze soki do lodów są to wyciśnięte z surowych jagód, które trzeba zlać do suchych butelek, mocno zakorkować, zasmolić i trzymać w chłodnym suchym miejscu.
Przepis czytano już 6250 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin