Młoda kapusta |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - główka kapusty
- pół pęczka koperku
- szczypiorek
- kostka drobiowa
- ziele angielskie
- listek laurowy
- łyżka masła lub (jeśli ktoś lubi 10dag wędzonego boczku) pokrojonego i stopionego
- sól
- pieprz
- można dodać kwasku lub octu jeśli chcemy kwaśniejszą
- małą łyżeczkę cukru
|
Opis przygotowania: Kapustę szatkujemy wkładamy do wody.
Wlewamy szklankę wody dodajemy przyprawy i szczypiorek
Jak kapusta prawie jest miękka dodajemy masło, następnie posiekany koper.
Na koniec dodajemy inny tłuszcz, doprawiamy do smaku: pieprzem, cukrem, octem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: klaudyna |
Przepis czytano już 8540 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |