|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Majonez domowy |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 2 jajka
 - 0,5 łyżeczki soli
 - łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny
 - 100 g oliwy lub oleju słonecznikowego (ok. 10 łyżek)
 - musztarda
 
 
 |  | Opis przygotowania: Jajka starannie umyć, na 3 s zanurzyć we wrzątku. Białka delikatnie oddzielić od żółtek. Żółtka wlać do miski, rozbełtać z solą i octem winnym lub sokiem z cytryny, dodając ewentualnie odrobinę musztardy. Olej dolewać powoli, po kropli, stale ubijając. Ubijać jednostajnie, dodając olej, aż powstanie gładka, jednolita jedwabista masa.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 5858 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |