Makaron Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 op. makaronu tagliatelle Bartolini
- 1 op. szpinaku mrożonego
- czosnek - do smaku
- bazylia
- małe pomidorki
- oliwa z oliwek
- 2 jajka
- 1 łyżka masła sól i pieprz zwykły - do smaku
- ser parmezan do posypania
- jogurt naturalny
|
Opis przygotowania: Na patelni rozpuścić masło. Nałożyć szpinak i na wolnym ogniu dusić około 10 minut. Roztrzepać jajka. Wlać na patelnie bardzo wolno mieszając. Dodać czosnek i sól do smaku, wymieszać.
Po 5 minutach dodać makaron szpinakowy ugotowany w lekko osolonej wodzie. Przed odlaniem makaronu dodać łyżkę oleju. Tak przygotowany szpinak podawać świeżo posypanym serem parmezan oraz makaronem Tagiatelle Bartolini.
Dla podkreślenia smaku można użyć pomidorków i bazylii do ostatecznej dekoracji. Smacznego! |
|
Opis / Uwagi: Polecam te makarony szczególnie osobom dla których ważne jest jedzenie aby to co jedząnie zawierało konserwantów, i aby produkty zawierały naturalne składniki, tak jak makarony Bartolini |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Duszone |
Źródło: Kulinarny Atlas Świata |
|
Przepis został dodany przez: sabinka |
Przepis czytano już 7738 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |