Makaron szpinakowy z pieczarkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 4.17 Składniki: - 50 dkg pieczarek
- 2 pęczki cebulki dymki
- 30 dkg żółtego sera
- 30 dkg wędzonego boczku
- 0.25 l śmietany 18 %
- 2 łyżki mąki
- olej
- 25 dkg makaronu szpinakowego
- 1.5 łyżki przyprawy do spaghetti
|
Opis przygotowania: Boczek i dymkę wraz ze szczypiorem drobno pokroić i dusić ok. 10 min. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i przyprawę. Dusić jeszcze 20 min. Dodać śmietanę. Mąkę dokładnie wymieszać z 1/4 szkl. zimnej wody i zagęścić tym sos. Polać nim ugotowany makaron i posypać startym serem. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 13422 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |