przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron z brokułami


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: od 3 do 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 250 g włoskiego makaronu penne
- 300 g brokułów
- 50-80 ml oliwy
- 3 posiekane ząbki czosnku
- spora szczypta kruszonego chilli
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
- świeżo tarty parmezan

Opis przygotowania:
Nastawić osoloną wodę na makaron i ugotować al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Łodygi brokułów obrać, pokroić w plastry, różyczki kwiatów podzielić. Rozgrzać patelnię, wlać oliwę. Kiedy będzie gorąca, wrzucić czosnek, chilli i łodygi brokułów, smażyć i mieszać przez 3 minuty. Dodać różyczki kwiatów, smażyć i mieszać. Po chwili dolać 3 łyżki wody z makaronu, mieszać, zostawić na chwilę pod przykryciem.
W tym czasie odcedzić makaron, dodać na patelnię z brokułami, zamieszać. Makaron podawać posypany pieprzem i parmezanem.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  eba100
Przepis czytano już 7705 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin