przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron z serem

Poziom: łatwy
Głosów: 14
Ocena: 3.50
Składniki:
500 g makaronu (wstążki),
30 g tłuszczu,
200 g białego sera,
2 filiżanki kwaśnej śmietany,
1 pęczek koperku,
sól,
100 g wędzonego boczku.

Opis przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odsączyć. Biały ser przetrzeć przez sito i wymieszać z drobno posiekanym koperkiem. Wędzony boczek pokroić w drobną kostkę i stopić, skwarki wyjąć z patelni. Do wytopionego tłuszczu dodać jeszcze 30 g innego tłuszczu, kwaśną śmietanę, a po zagotowaniu dodać makaron. Wszystko wymieszać i przełożyć do salaterki. Makaron podawać na gorąco posypany skwarkami.
Region:  Kuchnia węgierska
Przepis czytano już 18949 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






upichciłam
Dodał/a delexus dnia 2008-02-18 19:09:17

świetna potrawa :p

hold
Dodał/a ~otylce dnia 2008-01-15 13:13:47

hołd dla najlepszej strony na swiecie! stay fat!











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin