|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mao tou |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 łyżeczki świeżych drożdży
1 łyżka cukru
1 łyżka wody
ok. 3,5 szkl. mąki
1,5 szkl. ciepłej wody
sól
|
Opis przygotowania: Drożdże rozetrzeć z cukrem i ciepłą wodą. Zostawić do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z solą, wlać wyrośnięty rozczyn, wyrabiać powoli dolewając wodę. Ciasto powinno być gęte, ale elastyczne. Zostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość rozwałkować na grubość ok. 2 cm, wyciąć krążki. Zostawić, by wyrosły. Do szerokiego rondla wlać wodę, zagotować. Umocować z wierzchu podwójnie złożoną gazę. Układać na niej bułeczki, z wierzchu przykryć miską i gotować ok. 1/2 h. Można je nadziewać farszem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 5693 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|