|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Marmolada z owoców mieszanych |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: 1 kg jabłek,
1 kg gruszek,
1 kg śliwek,
sok z cytryny,
1 kg cukru na 1 kg przetartych owoców.
|
Opis przygotowania: Owoce umyć, ze śliwek wyjąć pestki, z jabłek i gruszek obrać skórkę i usunąć komory nasienne. Owoce pokroić w ćwiartki i włożyć do emaliowanego rondla lekko zwilżonego wodą, skropić sokiem z cytryny i ciągle mieszając rozgotować na miazgę. Miazgę przetrzeć przez sito, dodać niewielką ilość wody, cukier i ciągle mieszając smażyć na wolnym ogniu, aż zacznie gęstnieć. Odstawić z ognia, przełożyć do czystych słoików, zakręcić i zagotować przez 10 - 15 min. |
|
|
Przepis czytano już 5333 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|