|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Marynowana cebulka |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: - mała cebula 1 kg (średnica 2-3 cm)
- koper suchy
- liście laurowe
- pieprz w ziarenkach
- ziele angielskie
ewentualnie:
-gorczyca
-papryczka chili
zalewa:
- woda 1,5 l
- ocet 300 ml
- sól 5 dag
- cukier 6 dag
|
Opis przygotowania: Cebulki obrać, włożyć do garnka z wrzącą wodą na ok. 3-4 minuty. Następnie przelać zimną wodą i ułożyć w słoikach, dodać koper, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, gorczycę i kawałek papryczki chili. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem. Gorącą zalewę wlać do słoików. Słoiki zamknąć. Pasteryzować ok. 25 minut. Odstawić w chłodne i ciemne miejsce. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 8792 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|