przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Marynowana cebulka

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
- mała cebula  1 kg (średnica 2-3 cm)
- koper suchy
- liście laurowe
- pieprz w ziarenkach
- ziele angielskie
ewentualnie:
-gorczyca
-papryczka chili
zalewa:
- woda  1,5 l
- ocet  300 ml
- sól  5 dag
- cukier  6 dag

Opis przygotowania:
Cebulki obrać, włożyć do garnka z wrzącą wodą na ok. 3-4 minuty. Następnie przelać zimną wodą i ułożyć w słoikach, dodać koper, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, gorczycę i kawałek papryczki chili. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem. Gorącą zalewę wlać do słoików. Słoiki zamknąć. Pasteryzować ok. 25 minut. Odstawić w chłodne i ciemne miejsce.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 8414 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin