Marynowane jaja na wielkanoc |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 250 ml białego wina wytrawnego
łyzka miodu
2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
Łyżeczka ziela angielskiego
1/2 Łyżeczki zmielonego imbiru
2-3 listki laurowe
2-3 ostre papryczki
szczypta gorczycy
gałązka koperku
2 gałązki rozmarynu
10 małych pomidorków koktailowych
12 jajek ugotowanych na twardo
duży słój
|
Opis przygotowania: 1/2 litra wody zagotować z winem i miodem. Wrzucić pieprz, ziele angielskie, imbir, liście laurowe, pokrojone w kawałki papryczki, w całości gałązki koperku i rozmarynu. Gotować 10 minut.
Jajka i pomidorki wsadzać na przemian do słoja i zalać ciepłą (nie gorącą) zalewą z wszystkimi dodatkami. Wstawić do lodówki na tydzień. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 5369 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |