Mazurek cygański |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 jaja
- 4 łyżki mąki
- 5 łyżek cukru
- po 10 dag migdałów, orzechów, rodzynek i skórki pomarańczowej lub krojonych daktyli i fig
- 2 wafle do wyłożenia dna formy
|
Opis przygotowania: 1. Wyłożyć waflami dno formy.
2. Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać mąkę i łyżkę zimnej wody, następnie pianę z białek ubitą z łyżką cukru.
3. Do ciasta dodać wszystkie bakalie, wymieszać. Rozłożyć ciasto równą warstwą na waflach.
4. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku (170 st C).
Robi się błyskawicznie a smakuje... palce lizać! |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4307 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |