przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Meksykańska sałatka rybna

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 duże pomidory,
80 dkg filetów z dorsza,
4 łyżki soku z cytryny,
2 czerwone cebule,
2 szkl. bulionu warzywnego,
awokado,
olej,
2 łyżki oliwy,
sól,
pieprz cayenne.

Opis przygotowania:
Dorsza opłukać, pokroić w paski. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem cayenne. Olej rozgrzać na patelni, włożyć do ryby, usmażyć na rumiano z obu stron. Cebule obrać, pokroić w krążki. Pomidory opłukać, pokroić w plasterki, ułożyć na półmisku. Ryby i cebulę położyć na pokrojonych pomidorach. Awokado obrać. Połowę zmiksować z bulionem, dwoma łyżkami soku z cytryny i oliwą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Pozostałe awokado pokroić w kostkę, skropić resztą soku. Sałatkę polać sosem, posypać awokado.
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis czytano już 10123 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin