przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Miętus z grzybami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg miętusa
- 6 łyżek dobrego oleju (np. sojowego)
- 3 łyżki mąki
- 3 szkl. białego albo czerwonego wytrawnego wina (lub zastępczo tyleż wody z octem winnym)
- 15 dkg dowolnych grzybów
- 10 niewielkich cebul
- 1 płaska łyżka przyprawy typu Vegeta
- sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Rybę sprawić, usunąć ości, pokroić na kawałki, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu, obrumienić na nim rybę. Wsypać resztę mąki, wlać wino, wrzucić cebulę, pokrojone grzyby i przyprawę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wyjąć rybę na półmisek, a sos w szybkowarze odparowywać przez 5 min. na dużym ogniu. Wrzucić do niego resztę masła i wylać na rybę.
Przepis czytano już 5434 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin