przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Mizeria z miętą i ogórkiem

Poziom: b. atwy
Czas: 15 min.
Gosw: 2
Ocena: 5.00
Skadniki:
- 4 młode ogórki
- 2 ząbki czosnku
- 1 szkl. gęstego jogurtu
- pęczek świeżych ziół:
- ogórecznika i mięty
- sól
- świeżo zmielony pieprz

Opis przygotowania:
Ogórki obrać, pokroić w plasterki, posolić i ułożyć na sicie, aby puściły nadmiar soku. Ząbki czosnku obrać, rozgnieść i wymieszać z jogurtem, soląc i pieprząc do smaku. Zioła niezbyt drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i podawać jako dodatek do obiadu.
Przepis czytano ju 5310 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin