przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Mizeria z miętą i ogórkiem

Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 młode ogórki
- 2 ząbki czosnku
- 1 szkl. gęstego jogurtu
- pęczek świeżych ziół:
- ogórecznika i mięty
- sól
- świeżo zmielony pieprz

Opis przygotowania:
Ogórki obrać, pokroić w plasterki, posolić i ułożyć na sicie, aby puściły nadmiar soku. Ząbki czosnku obrać, rozgnieść i wymieszać z jogurtem, soląc i pieprząc do smaku. Zioła niezbyt drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i podawać jako dodatek do obiadu.
Przepis czytano już 5124 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin