Mizeria ze śmietaną |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: dużo Głosów: 4 Ocena: 3.00 Składniki: - 1 kg zielonych ogórków
- 1.5 szkl. śmietany
- sól
- cukier
|
Opis przygotowania: Ogórki zielone umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych otworach. Starte ogórki posolić, dodać cukru do smaku, wymieszać, a następnie wlać do nich śmietanę. Całość ponownie wymieszać i uzupełnić pod względem smakowym solą i cukrem. Podawać w porcelanowej głębokiej salaterce. |
|
Opis / Uwagi: Można dodać wg. smaku trochę octu i odrobinę cukru |
|
|
Przepis czytano już 9308 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |