Mrówkowiec |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kostka margaryny
- 6 jajek
- 2 szklanki mąki
- 15 dkg maku
- 1,5 szklanki cukru
- 1 Cukier wanilinowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
|
Opis przygotowania: Utrzeć margarynę z cukrem na jednolitą masę. Teraz do masy dodajemy na zmianę raz jajo raz porcję mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na koniec ucierania dodajemy suchy mak i cukier wanilinowy.
Ciasto pieczemy około 60 minut w 180şC.
Po wyjęciu i ostudzeniu można je polukrować lub polać polewą czekoladową i udekorować orzechami. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5496 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |