przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Muffinki czekoladowo- bananowe


Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 12
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki suche:
 200 g czekolady deserowej
 250 g mąki pszennej
 110 g cukru
 40 g naturalnego kakao
 ¼ łyżeczki soli jodowanej
 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 1 opakowanie cukru wanilinowego

Składniki mokre:
 3 dojrzałe banany
 2 jaja
 80 ml oleju

Opis przygotowania:
Banany obierz i pokrój w drobną kostkę. Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier, kakao, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy oraz drobno posiekaną czekoladę, po czym dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. W drugiej misce wymieszaj jaja z olejem oraz z pokrojonymi bananami. Następnie dodaj mieszankę składników mokrych do mieszanki mąki i całość połącz ze sobą krótko mieszając łyżką. Formę do muffinek wyłóż jednorazowymi papilotkami do pieczenia , po czym każdą napełnij ciastem maksymalnie do ¾ wysokości. Tak przygotowane babeczki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz przez 25 minut.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 3684 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin