| Murzynek II | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 30 dkg (1.5 szkanki) mąki
 - 25 dkg margaryny lub masła
 - 35 dkg (1.5 szklanki) cukru
 - 3 jaja
 - 3 łyżki kakao
 - 3 - 4 łyżki wody
 - 3 łyżki wódki
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - bakalie
 - cukier waniliowy lub esencja zapachowa
 - tłuszcz i tarta bułka do formy
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Masło, cukier, kakao i wodę gotować 5 min. (od momentu zagotowania). Przestudzić i dodać żółtka, zapach oraz alkohol. Odlać 0.5 szklanki na polewę. Do reszty dodać mąkę i proszek do pieczenia. Starannie wymieszać łyżką. Na koniec dodać pianę z białek. Ciasto przelać do foremki wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku 40 - 50 min. Przestudzone ciasto polać polewą i obsypać obranymi, pokrojonymi w paski migdałami.
 | 
	|  | 
		|  | 
		| Przepis czytano już 5695 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |