przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mus bananowy

Poziom: trudny
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 350 g biszkoptów czekoladowych
- 250 g bananów
- 10 dkg cukru
- 100 g bezy włoskiej
- 250 g bitej śmietany
- 0.25 l rumu
- 15 g żelatyny (płatki)
- sok z 1 cytryny

Opis przygotowania:
Banany obrać ze skórki i zmiksować. Dodać sok z cytryny i rum. Namoczyć żelatynę i rozpuścić. Delikatnie mieszając połączyć bita śmietanę, pulpę bananową, bezę włoską i żelatynę. Boki foremek w dowolnym kształcie (koło, sześciokąt, trójkąt itp.) wyłożyć folią do wysokości 4 cm. Na dno położyć biszkopt czekoladowy a boki wyłożyć trójkątami wyciętymi też z biszkoptu czekoladowego. Napełnić musem. Wygładzić powierzchnię i pokryć czekoladowym dekor-żelem. Podawać na talerzu z sosem czekoladowym i kompozycją z owoców, wśród których dominuje banan
Przepis czytano już 5823 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin