Nadzienie do wafli |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: - 1/2 szkl. cukru
- 1/2 kostki margaryny lub masła
- 2 łyżki wody
- 1 - 2 łyżeczki kawy Inki lub kakao
- 4 - 5 łyżek mleka w proszku
- 1 żółtko
|
Opis przygotowania: Podgrzej cukier i tłuszcz, aż do roztopienia składników. Dodaj rozpuszczoną w wodzie inkę lub kakao. Chwilę gotuj. Całość miksuj, stopniowo dosypując mleko. Po przestudzeniu połącz masę z żółtkiem. Smaruj płaską część wafli. Złożone, dociśnięte włóż na moment do lodówki. |
|
|
Przepis czytano już 8089 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |