przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Nadziewane awokado


Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 6
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- 3 awokado
- sok wyciśnięty z 2 dużych cytryn
- szklanka śmietany
- 2 płaskie łyżeczki żelatyny
- puszka krewetek w zalewie
- sól
- pieprz
- 2 łyżki gorącego mleka
- zielenina do przybrania

Opis przygotowania:
Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje, rozprowadzamy w gorącym mleku, mieszamy, aż się dokładnie rozpuści. Awokado kroimy wzdłuż na połowę, odrzucamy pestki, delikatnie wyjmujemy miąższ, miksujemy z dodatkiem soku z cytryn, soli, pieprzu i łyżki śmietany. Pozostałą śmietanę lekko ubijamy, łączymy z rozpuszczoną żelatyną, dodajemy do musu wraz z odsączonymi krewetkami i od razu napełniamy miseczki owocu. Powierzchnię wyrównujemy w sposób dekoracyjny, porcję wstawiamy na godzinę (lub nieco dłużej) do lodówki. Podajemy wychłodzone, przybrane listkami zieleniny.
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, średniodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Przepis czytano już 6740 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin