przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Nadziewane chrupiace buleczki

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 2.33
Składniki:
- 4 bułki (bez przedziałka pośrodku, muszą być gładkie na gorze)
- 10 średnich pieczarek
- 1 nieduża cebula
- 4 grube plastry sera żółtego
- bułka tarta
- 1 jajko
- olej do smażenia

Opis przygotowania:
Pieczarki i cebule kroimy na mniejsze kawałeczki i podsmażamy na patelni. Odstawiamy do ostygnięcia.
Każdą bułkę nacinamy na boku (ok. 3 cm) i wyciągamy delikatnie z niej ciasto ze środka żeby była pusta.
Wsadzamy do bułki po 1 plastrze sera żółtego i nadziewamy ja farszem z pieczarek i cebuli wedle uznania.
Obtaczamy każdą bułkę w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron (pod przykryciem) ok. 6 min.na lekko polanej olejem patelni na złocisty kolor.
Idealnie pasuje do nich kubek barszczyku czerwonego do popicia. Smacznego
Opis / Uwagi:
Nie smażyć zbyt krótko, ponieważ ser żółty musi się roztopić w środku.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  aska1
Przepis czytano już 7303 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin