Naleśniki na białym winie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 25 dkg mąki pszennej
- pół szkl. białego wina
- szkl. mleka
- łyżeczka cukru
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 4 jaja
|
Opis przygotowania: Oddzielić żółtka od białek. Żółtka roztrzepać dokładnie z mlekiem, dodać mąkę i wina. Z białek ubić pianę i ostrożnie wymieszać z ciastem. Smażyć naleśniki na maśle i zwijać je w rulon. Podawać posypane cukrem pudrem. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 7395 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |