|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naleśniki zapiekane ze szpinakiem |
|
Poziom: łatwy Porcji: 16 porcji Głosów: 5 Ocena: 3.40 Składniki: - 16 naleśników (patrz przepis: Naleśniki)
- 1 kg szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 5 łyżek śmietany
- 150 g sera feta
- 4 pomidory
- sos beszamel (w proszku)
- masło do formy
- oregano
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Szpinak przebrać, usunąć ogonki i zżółkłe liście, wypłukać. Wrzucić do osolonego wrzątku i mieszając gotować 3-5 minut, odcedzić. Doprawić solą i pieprzem oraz roztartym czosnkiem. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić w kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić solą i pieprzem. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać śmietanę i pokrojoną na kawałki fetę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Połowę sosu wymieszać ze szpinakiem. Naleśniki napełnić szpinakowym nadzieniem i złożyć. Formę do zapiekania posmarować masłem, ułożyć w niej naleśniki przekładając pomidorami. Polać resztą sosu. Zapiekać 15 minut w rozgrzanym do 180 st. piekarniku. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 12784 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|