przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





NALEŚNIKI ZIELONE Z FETĄ

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
10 usmażonych naleśników
500g szpinaku (może być mrożony)
150g sera feta
3 ząbki czosnku
Łyżka pietruszki
Łyżka szczypiorku

Opis przygotowania:
Gdy będziesz przygotowywać ciasto na naleśniki dodaj do niego szczypiorek, pietruszkę, użyj blendera aby otrzymać lekko zielone ciasto. Jeśli używasz mrożonego szpinaku rozmroź go i odsącz. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, dodaj czosnek a po chwili szpinak, smaż go kilka minut, dodaj fetę pokrojoną w kostkę, wymieszaj. Farsz rozprowadź na naleśnikach, składaj je w trójkąty.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 5166 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin