przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Naleśniki

Poziom: łatwy
Głosów: 13
Ocena: 3.69
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 3 jajka
- 2 szklanki mleka lub wody (lub pół na pół), może być też piwo, śmietana, woda mineralna gazowana
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru (tylko jeżeli będzie słodki farsz)
- 1 łyżka oleju

Opis przygotowania:
Jajka posolić, wymieszać z płynem. Cały czas mieszając dodawać stopniowo mąkę. Gdy ciasto będzie miało konsystencję kwaśnej śmietany odstawić je na 30 minut. Patelnię rozgrzać mocno, posmarować cieniutko olejem. Wlać łyżką wazową ciasto i tak obracać patelnią, aby rozlało się one na całej jej powierzchni. Odwrócić na drugą stronę. Natłuszczać lekko patelnię, ale nie często.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9022 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin