przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Naleśniki na białym winie

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dkg mąki pszennej
- pół szkl. białego wina
- szkl. mleka
- łyżeczka cukru
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 4 jaja

Opis przygotowania:
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka roztrzepać dokładnie z mlekiem, dodać mąkę i wina. Z białek ubić pianę i ostrożnie wymieszać z ciastem. Smażyć naleśniki na maśle i zwijać je w rulon. Podawać posypane cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 4787 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin