przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Nalesniki po francusku


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 100 g kremowego serka, np. Philadelphia
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 2 małe ząbki czosnku, drobno posiekane
- 18 listków młodego szpinaku
- 3 łyżeczki octu balsamicznego
- 6 plasterków szynki parmeńskiej, paczkowanej i cieniutko pokrojonej
- 2 łyżki zrumienionych na suchej patelni orzeszków pinii
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Opis przygotowania:
Serek Philadelphia wymieszać ze śmietaną i czosnkiem. Szpinak umyć, odciąć łodyżki i osuszyć. Naleśniki posmarować masą serową, na każdym rozłożyć po 6 listków szpinaku i skropić łyżeczką octu balsamicznego. Przykryć szynką parmeńską i posypać orzeszkami pinii. Naleśniki zawinąć w roladki, pokroić na kawałki ostrym nożem i podawać z sałatką czyli szpinakiem posypanym orzeszkami pinii i polanym sosem winegret.

SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
2 garście szpinaku
2 łyżki zrumienionych na suchej patelni orzeszków pinii lub innych może być też słonecznik lub pestki dyni
SOS WINEGRET
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 3531 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin