przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Naleśniki z serem camembert

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mąki
- szklanka mleka
- szczypta soli
- 20 dag sera camembert
- 100 ml oleju
- pół pęczka natki
- 10 dag konfitury borówkowej

Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: mąkę utrzeć z żółtkami, mlekiem i solą. Ubić sztywną pianę z białek i dodać ją do ciasta. Usmażyć 4 naleśniki (każdy na łyżeczce oleju). Camembert pokroić w plasterki. Naleśniki ułożyć na blasze, na wierzchu każdego poukładać plasterki camembert. Zapiekać przez 2-3 minuty w dobrze nagrzanym piekarniku. Na patelni rozgrzać pozostały olej, wrzucić listki natki i krótko je podsmażyć. Serowe naleśniki ułożyć na półmisku, posypać natką. Podawać z konfiturą borówkową.
Region:  Kuchnia francuska
Przepis czytano już 8747 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin