|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naturalnie i zdrowo Chrupiące prażone domowe musli witaminowe z puffingowanymi jagodami goji i puffingowanymi wiśniami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka płatków orkiszowych
1 szklanka różnych orzechów (np.laskowe, nerkowce, włoskie)
0,5 szklanki różnych łuskanych ziaren (np. dynia, słonecznik)
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki sezamu
3 łyżki płatków migdałowych
1,5 szklanki różnych suszonych lub ewentualnie kandyzowanych owoców (np. morele, daktyle, rodzynki, żurawina)
1 opakowanie puffingowanych jagód goji Puffins
1 opakowanie puffingowanych wiśni Puffins
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
Orzechy podzielić na dwie części, połowę posiekać niezbyt drobno. Płatki, nasiona, orzechy i migdały wysypać do dużej miski lub garnka i wymieszać. Całość podzielić na dwie części i prażyć jedną po drugiej na suchej patelni przez ok 10 - 15 minut. (można prażyć całość na raz, ale do tego potrzebna jest bardzo duża patelnia). Całość odstawić do przestudzenia. W tym czasie większe suszone owoce (np. morele czy daktyle) pokroić na mniejsze części. Przygotowane owoce, puffingowane* jagody goji i puffingowane* wiśnie dokładnie wymieszać z ostudzoną uprażoną mieszanką płatków, orzechów i nasion. Gotowe! Smacznego!
Porada: Musli przesypać do metalowej puszki lub słoika i przechowywać szczelnie zamknięte chroniąc je przed wilgocią.
Puffins.co |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam | Przepis czytano już 3178 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|