Ogórki curry |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 2,5 kg ogórków
- 3 średnie cebule
- łodygę selera (natkę bez listków)
Zalewa:
- opakowanie przyprawy curry
- opakowanie gorczycy
- 2 szklanki wody
- 1 szk octu
- 1 szk cukru
|
Opis przygotowania: Ogórki obrać i pokroić wzdłuż.
Cebule pokroić w plasterki i ułożyć na dnie słoików.
Łodygę selera (natkę bez listków) również powkładać do słoików.
Zalewa:
Wszystko wsypać do garnka, wymieszać, zagotować i ok 5 min gotować, następnie wlać do słoików z ogórkami.nie odcedzać! Pasteryzować gotując ok 10 min |
|
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 6722 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |