przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ogórki konserwowe


Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
do słoika:
- ogórki
- marchewka
- gałązki suchego kopru
- ząbki czosnku
- chrzan
- liść laurowy
- ziele angielskie
- gorczyca

zalewa:
- 2l wody
- 1/2 l octu
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki soli

Opis przygotowania:
Do słoika poukładać ogórki, dodając do każdego z nich kawałek marchewki pokrojonej w słupki, gałązkę suchego kopru, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, liść laurowy, kilka ziarenek gorczycy i ziela angielskiego.

Sporządzić zalewę: Wodę zagotować z cukrem i solą, gdy będzie się gotować odstawić z ognia i wlać ocet.

Tak otrzymana zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i zapasteryzować.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 8460 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin