przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet biszkoptowy

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 3.83
Składniki:
4 jajka
2 łyżki mąki
1/4 szkl. cukru
cukier waniliowy
skórka otarta z cytryny
masło
cukier puder
konfitura / dżem

Opis przygotowania:
Utrzeć żółtka z cukrem, ubić białka na sztywno. Dodawać stopniowo białka do żółtek na przemian z mąką, ciągle mieszając. Dodać skórkę i cukier waniliowy, wymieszać. Wylać na rozgrzaną patelnię, wysmarowaną masłem. Smażyć na złoty kolor. Nałożyć konfiturę, rozsmarować. Złożyć brzegi z obu stron, tworząc podłużny rulon. Przenieść na półmisek, podzielić na porcje. Posypać cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9964 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






pewnie pyszne
Dodał/a ~bzibzionka dnia 2007-10-04 15:56:09

pewnie pyszne ale ja robiąc omlet nie dodaję cukru, wtedy się nie przypala.Można posypać po przełożeniu na talerz











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin