Omlet nadziewany kurczakiem |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 filety z kurczaka
- 200 g kapusty pekińskiej
- 2 dymki
- 50 g grzybów leśnych
- 8 jajek
- 80 g masła
- 3 łyżki bulionu z kostki
- 1/2 łyżeczki żelatyny
- pęczek koperku
- olej
- sól
- pieprz
- papryka
|
Opis przygotowania: Kurczaka pokroić. Grzyby, kapustę, dymki i połowę koperku posiekać. Żelatynę, po szczypcie papryki, soli i pieprzu wymieszać z 2 łyżkami wody. Olej rozgrzać, włożyć kurczaka, grzyby, kapustę i dymkę. Podsmażyć. Dodać bulion, żelatynę i posiekany koperek. Dusić 8-10 min. Nadzienie przyprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z solą. Usmażyć oddzielnie 4 omlety. Każdy posmarować nadzieniem z grzybami, złożyć na pół. Udekorować resztą koperku |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5361 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |