przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet wjejski z pomidorami

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 1
Głosów: 3
Ocena: 1.67
Składniki:
- 4 jajka
- łyżka mąki
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- średni pomidor
- szczypiorek do dekoracji
- olej do smażenia
- mleko
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Jajka, mąkę, mleko,i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać . Cebule podsmażyć dodać do niej ugotowane obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki . Wszystko podsmażyć , dodać rozmącone jajka smażyć na wolnym ogniu aż jajka się zetną . na wierzch położyć pokrojone w plasterki pomidory i posypać całość pokrojonym drobno szczypiorkiem. Smacznego
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Źródło:  KUCHNIA POLSKA Ewa Aszkiewicz
Przepis został dodany przez:  alicja0603
Przepis czytano już 6033 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin