|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Omlet z bekonem |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 3.00 Składniki: 20 dkg bekonu,
6 jajek,
łyżka mąki,
2 szczypty soli,
pół szkl. mleka,
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku.
|
Opis przygotowania: Bekon pokrajać na niezbyt cienkie plastry i przesmażyć na patelni. Jajka i mąkę ubić trzepaczką, dodać sól, mleko i jeszcze ubijać, po czym wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Gotową masę wylać na patelnię z przesmażonym boczkiem i smażyć na wolnym ogniu. Brzeg omletu podnosić drewnianą łopatką, aby masa jajeczna mogła spływać na dno. Przed końcem smażenia, przykryć na chwilę patelnię, aby ścięły się także jajka na wierzchu. Podawać z zieloną sałatą i ziemniakami. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 6794 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|