przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Orzeźwiająca sałatka arbuzowa z dressingiem miętowym i bagietką


Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" arbuz  500 g
" czarne oliwki  6 sztuk na porcję
" cebula  ½ sztuki
" ser feta  100 g
" mięta  2 garści
" oliwa z oliwek  4 łyżki
" sok z połowy cytryny
" czarny pieprz - szczypta
" szczypiorek do dekoracji
" Bagietka do odpieku (np. Dan Cake)

Opis przygotowania:
Arbuza pokroić w trójkątne kawałki i ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w piórka, ułożyć na cząstkach arbuza razem z oliwkami. Ser feta rozdrobnić i posypać nim sałatkę. Listki mięty drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i pieprz. Dokładnie wymieszać. Dressingiem polać sałatkę, ozdobić posiekanym szczypiorkiem. Bagietkę do odpieku pokroić na kawałki, skropić oliwą z oliwek. Zapiekać w piekarniku kilka minut na złoty kolor. Podawać jako dodatek do sałatki arbuzowej.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 1915 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin