przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Panna cotta


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 10
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Składniki:
- 500 ml mleka
- 400 g śmietany
- 70 g cukiru pudru
- 20 g żelatyny
- 2 laski wanilii
- starta skórka z cytryny

Opis przygotowania:
Mleko zagotować z wanilią, skórką z cytryny i połową śmietany dodać żelatynę i odstawić do lekkiego stęgnięcia, połączyć z ubitą śmietaną i porcjować . Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Podajemy z sosem malinowym i listkiem mięty.
Region:  Kuchnia francuska
Przepis został dodany przez:  madagaskar
Przepis czytano już 4811 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






Francja nie Francja
Dodał/a ~Gość dnia 2010-12-12 17:53:13

Jak na mój gust to ten deser pochodzi z północnych Włoch.












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin