przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Panna Cotta z granatem

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 łyżeczki żelatyny w proszku
4 łyżeczki ciepłej wody
60 ml soku z granatu
2 łyżki cukru
2 szklanki śmietany 30%
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki wiórków kokosowych

Opis przygotowania:
1 . Przygotuj galaretkę : do filiżanki wsyp łyżeczkę żelatyny i wymieszaj z 2 łyżeczkami ciepłej wody . Odstaw na 5 minut . Do rondelka wlej sok z granatu , dodaj cukier . Całość podgrzej na małym ogniu . Cały czas mieszając dodaj żelatynę i mieszaj aż całkowicie się rozpuści . Galaretkę wlej do 4 natłuszczonych filiżanek . Odstaw do zastygnięcia .
2 . Do szklanki wsyp resztę żelatyny i wymieszaj z wodą . Odstaw na 5 minut . Do rondelka wlej śmietanę , cukier puder i wiórki kokosowe . Zmiksuj i dodaj rozpuszczoną żelatynę . Następnie na małym ogniu mieszaj , aż żelatyna całkowicie rozpuści się w gorącej śmietanie . Ostudź i wlej do filiżanek na zastygniętą galaretkę . Pannę Cottę wstaw na około 3 godziny do lodówki .
Sposób przygotowania:  Na parze
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4004 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin