Panna Cotta z malinami |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: na 4 porcje:
2 łyżki wody
1,5 łyżeczki żelatyny w proszku
500 ml maślanki
250 ml jogurtu naturalnego
100g cukru pudru
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 cukier waniliowy
świeże maliny, do podania
|
Opis przygotowania: Mieszamy żelatynę z wodę, odstawiamy na chwilę, aż napęcznieje. Umieszczamy jogurt i cukier oraz cukier waniliowy w rondlu na średnim ogniu i mieszamy do rozpuszczenia cukru, wszystko tylko trochę podgrzewając. Dodajemy jogurt z cukrem do garnuszka z napęczniałą żelatyną i wszystko chwilę podgrzewamy aż do rozpuszczenia się żelatyny. Zdejmujemy z ognia i dodajemy esktrakt waniliowy oraz maślankę. Przelewamy do 4 szklanek i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Podajemy na deser z owocami. |
|
Opis / Uwagi: Taki deser możecie przygotować do dwóch dni wcześniej i przechowywać po prostu w lodówce do czasu podania. Serwujemy z ulubionymi owocami, czekoladą lub miodem. |
|
|
Przepis został dodany przez: aska1 |
Przepis czytano już 3318 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |