przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pascha

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 40 dag świeżego sera
- 3 żółtka
- 25 dag masła
- 12 dag cukru pudru
- 1 laska wanilii
- 10 dag rodzynków
- 1/4 l śmietanki kremowej
- 5 dag skórki cytrynowej
- szczypta soli
- konfitura do przybrania

Opis przygotowania:
Utrzeć lub zemleć ser i stale ucierając, dodawać pozostałe składniki w określonej kolejności: masło (małymi porcjami), po jednym żółtku, cukier, wanilię, sól i śmietankę. Gdy masa stanie się jednolita, dodać rodzynki i posiekaną skórkę z cytryny. Masę włożyć do woreczka z muślinu i powiesić w chłodnym miejscu na 10 - 12 godzin. Przed podaniem przybrać konfiturą.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5107 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin