|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pascha I |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 75 dkg tłustego twarogu
- 10 żółtek z jaj ugotowanych na twardo
- 25 dkg masła
- 25 dkg cukru pudru
- aromat waniliowy
- 40 dkg różnych bakalii (rodzynki, migdały, orzechy, smażona skórka pomarańczowa)
|
Opis przygotowania: Utrzeć masło z cukrem na pulchną masę, dodać przetarte przez sito żółtka. Ciągle ucierając dodawać stopniowo zmielony twaróg, dodać aromat i przygotowane wcześniej rozdrobnione bakalie. Formę do ciasta wyłożyć lnianą ściereczką, wypełnić masą tak , aby szczelnie przylegała do formy, zawinąć, obciążyć deseczką, pozostawić w chłodnym miejscu na dobę. Wyjąć na talerz, udekorować bakaliami. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 5543 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|