przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pascha wielkanocna


Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4-5
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 50 dkg sera
- 1 kostka masła
- 3 żółtka
- pół szklanki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- szklanka śmietany 30%
- po 10 dkg orzechĂłw, rodzynek, owocĂłw kandyzowanych

Opis przygotowania:
Ucieramy ser dodając miękkie masło, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, szczyptę soli i na koniec śmietankę.
Gdy masa będzie jednolita dosypujemy bakalie. Paschę wykładamy na sito wyściełane gazą dociskając talerzykiem. Schładzamy w lodówce ok 12 godzin.
Palce lizać ;))
Opis / Uwagi:
bomba kaloryczna aczkolwiek raj dla podniebienia...
Przepis został dodany przez:  milovia
Przepis czytano już 6721 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a milovia
















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin