przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasta śledziowa

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 duże solone śledzie
- 10 dkg masła
- 0.5 małej cebuli
- 0.5 małego winnego jabłka
- 1 ugotowane żółtko jaja
- 0.5 Ĺ‚yĹĽeczki mielonej kolendry
- pieprz naturalny

Opis przygotowania:
Śledzie po wymoczeniu oczyścić, podzielić na filety, wybrać ości i zdjąć skórkę, po czym zemleć w maszynce wraz z ugotowanym żółtkiem i obranymi cząstkami jabłka. Cebulę obrać i zetrzeć na szklanej tarce, aby nie była gorzka. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać zmielone śledzie, żółtko, jabłko i startą cebulę oraz przyprawy do smaku. Całość dalej ucierać na jednolitą masę. Podawać z pieczywem.
Przepis czytano już 8206 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin