Pasta pieczarkowa z kolorową papryką |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - cebula 2 średnie szt.
- olej 2 łyżki
- pieczarki świeże 200g
- jajka 3 szt.
- sól, pieprz do smaku
- majonez 1 łyżka
- kolorowa świeża papryka 1 ½ szt.
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek
|
Opis przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na jasnozłoty kolor. Osobno, na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w cząstki. Jajka gotujemy na twardo. Gdy wszystkie składniki ostygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy, majonez i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i dekorujemy cząstkami papryki. |
|
Opis / Uwagi: Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się nie tylko podczas śniadania, ale także jako dodatek do potraw z grilla. |
|
Region: Kuchnia polska |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 2827 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |