przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasta pieczarkowa z kolorową papryką


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- cebula 2 średnie szt.
- olej 2 łyżki
- pieczarki świeże 200g
- jajka 3 szt.
- sól, pieprz do smaku
- majonez 1 łyżka
- kolorowa świeża papryka 1 ½ szt.
-Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek

Opis przygotowania:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na jasnozłoty kolor. Osobno, na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w cząstki. Jajka gotujemy na twardo. Gdy wszystkie składniki ostygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy, majonez i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i dekorujemy cząstkami papryki.
Opis / Uwagi:
Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się nie tylko podczas śniadania, ale także jako dodatek do potraw z grilla.
Region:  Kuchnia polska
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 2512 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin