przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Pasta zbożowa

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 szklanki płatków zbożowych (pszenne i żytnie lub tylko jeden rodzaj)
- kiszony ogórek
- 2 cebule
- 1 łyżka majeranku
- szczypta ostrej papryki
- natka pietruszki
- woda

Opis przygotowania:
Cebule pokroić i mieszając podprażyć na suchej patelni (cebula jest wtedy łatwostrawna nawet dla osób nie tolerujących przysmażonej), dodać paprykę, drobno pokrojony ogórek i natkę.
Dolać 3 szklanki zimnej wody i zagotować, po czym dodać płatki zbożowe, majeranek i smażyć 15 minut.
Gdyby pasta była zbyt sucha, można dodać gorącej wody lub mleka.
Pastę je się na gorąco, z pieczywem pszennym, ale można ją również spożywać na zimno.
A jeśli się doprawi się ją olejem i sosem sojowym można ją spożywać z chlebem
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 3590 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin