|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasty z twarogu |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 15 dag twarogu
- 1/4 - 1/3 szklanki mleka lub śmietany
- pęczek pokrojonej rzodkiewki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
albo:
1. - przecier z surowych jagód, truskawek, malin,porzeczek lub pieczonych jabłek
2. - utartą na surowo marchew, jabłko albo gruszkę
3. - pokrojony koper, ogórek lub pomidor, a w sezonie zimowym 1 łyżka pasty pomidorowej (koncentrat pomidorowy)
4. - 15 dag ryby wędzonej (szprotki, pikling, makrela itp) drobno posiekaną cebulę i 1 łyżkę usiekanej natki pietruszki
5. - 1/2 małej puszki konserwy rybnej - może być zarówno w oleju, jaki w pomidorach lub w sosie własnym, oraz posiekaną cebulę i zieloną pietruszkę
|
Opis przygotowania: twaróg, mleko lub śmietanę dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę, do której będziemy dodawać w zależności od upodobania i sezonu zestawy podane w składnikach .
pastę w zależności od rodzaju dodanych składników należy posolić lub posłodzić.
Można też dodać do niej mieloną paprykę lub mielony pieprz. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 7984 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|